Tacksamheter

Klockan är drygt två på eftermiddagen, senare idag ska jag åka ut till gamla goda vänner och äta krabba, en hösttradition som hängt med några år nu. I år är vi en färre än i fjol, och då var vi en färre än året dessförinnan. Sakta dör vi. De som saknas vid bordet finns i våra minnen, och vi kommer att skåla med och för dem.

Jag tänker på det där med att varje dag hitta tre saker att vara tacksam över. Det blir lätt storstilat och yvigt, eller smått och banalt – jag är än så länge tacksam över livet, varje dag. Det här livet som är och har varit både upp och ner, det har lärt mig att på något sätt ordnar sig det mesta. Ibland har jag kanske inte gillat hur något ordnade sig, ofta har jag så småningom insett att det blev bra.

Tacksam är jag också för att sonen var förkyld och hemma idag när jag kom till fd makens lägenhet och skulle gå in. Då först kom jag ihåg att nyckel nummer två låg i den gamla datorväskan, som stod innanför ytterdörren… Sonen ryckte ut med sina nycklar och jag kom in – nu är min nyckel lagd där den ska, i den väska jag använder.

Och så är jag tacksam för vänskapen. Min bästa vän tar mig med sig till Brighton på söndag, tre dagar i en stad jag bara läst om hittills. Jag ser fram emot att tillbringa de dagarna med henne, hoppas också kunna vara till stöd om det behövs. När jag kommer hem igen tar jag hand om hennes hund, och hon kan stanna ytterligare några dagar för att träffa släkt och vänner.

img_0059

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Tacksamheter

  1. bergalott skriver:

    Inte för att förringa de övriga tacksamheterna så gläder det mig den resa som du får. Å, så roligt! Det är nästan så det nyper bakom näsan. Vilken vän du har. OjojOj.
    Kraaaaaaaaaaaaam och njut. 🙂 ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s