Behöver ingen teve

Louie ligger nära min stol, vi har just kommit in efter ännu en promenad. Jag inser att en egen hund, en ständig hund, skulle få ut mig väldigt mycket oftare än jag själv klarar av. Flera steg varje dag, mera frisk luft, flera intryck av någon sort. Var jag än befinner mig. Vore bra. Men än så länge nöjer jag mig med att låna hund emellanåt, Vimsan har nog med att vänja sig vid mig och fd maken. Där är hon just nu, och jag är hemma hos hunden.

Jag slötittar på teve nu när den ändå hänger där – men blir fort trött på programmen. ”Housewives någonting” var direkt obehagligt att se, med alla konstgjorda kvinnor. Engelska antikviteter är ganska roligt, men blir även det tjatigt, och ingen har förstås tänkt sälja sin högt värderade dyrgrip. Ohh nej. Po Tidholm skulle bjuda Torbjörn Fälldin på middag såg jag en skymt av, och reklam för Bingolotto. Med mera. Har stängt av. Har kollat FB också. Och löst supersvåra soduku i både DN och SvD, kvällspressens rubriker har ögnats igenom. Louie har lagt sig i sängen, men än ska vi ut en vända till i kväll.

Har just plockat fram en bok av David Nichols ur vännens bokhyllor, ”Us”. The Sunday Times skriver ”I honestly can´t imagine loving a novel much more” – ett betyg som kan vara svårt att leva upp till. Jag får se så småningom, eller omedelbart om den inte tilltalar mig. Har slutat läsa böcker som inte fångar mig direkt.

Louie i mitt kök, en annan gång.

2012-10-02-14-22-33

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Behöver ingen teve

  1. Barbro Fällman Caglarqq skriver:

    Häromkvällen hade Kunskapskanalen ett intressant program om nomader i Gobiöknen. Dvs mongoler som lever traditionellt. Jag fick ju dela det livet ett par korta veckor för tio år sedan. Ger lite perspektiv. Kolla SVT play om det ligger kvar!
    Syster B

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s