Boktankar

En mening dröjer sig kvar från boken ”Us” av David Nichols. Förmodligen inte exakt citerad, men ungefär så här, ”numera var han tvungen att sitta på sängen när han tog på sig strumporna”. Det gör jag med, det är säkert därför orden fastnade. Mannen i boken var femtiofyra, jag kan tycka att han borde ha kunnat hålla balansen på ett ben.

Resten av boken läste jag just inte.

Läser i stället Tony Parson´s ”Murder Bag” – bra språk, hemsk prolog, blodiga mord, en mycket mänsklig och sorgsen detektiv, en hundvalp och en liten dotter, mamman/hustrun är död, varför vet jag ännu inte. Funderar parallellt över vad som gör att jag vill och inte vill läsa olika böcker. Numera är det inte ofta thrillers hamnar under mina ögon. Relationsdramatik oftare, Nichols´ bok hör hemma i den genren. Äktenskap i kris, medelålder, diverse förvecklingar och en intet ont anande väldigt gift man som plötsligt står inför obegriplig skilsmässa. Bokens typografi spelar säkert in, tät text i långa stycken. Och ett omslag som inte gjorde begripligt för mig att det stod ”Us” – trodde ett tag att det syftade på United States… Å andra sidan är inte omslaget till Parson´s bok speciellt lockande det heller. Hum.2014-01-10-13-41-39

 

 

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s