Krasseglädje

En död talgoxe utanför min sovrumsdörr, kanske den Vimsan tog en gång redan igår, kanske en annan. Katt. Krassen blommar ännu i sin grop vid husknuten, skyddad från väder och vind. Lockar fram ett leende varje gång jag passerar.

I ”This book will save your life” av AM Homes (läste ut den igår, den var bra) fanns en författare som skrev sitt manus på en gammal skrivmaskin. Det var för lätt att skriva på en dator, han behövde dunka ner orden med skrivmaskinstangenterna. Ibland kan jag också tycka något åt det hållet, orden trillar alltför lätt ner på skärmen. Eventuella tankar bakom orden hinner kanske inte riktigt med. Säger jag som ofta klagar över att jag inte vet vad jag ska skriva…

Just nu till exempel. Jo, jag kan berätta att det senaste korrekturuppdraget lärde mig att det ska vara mellanslag mellan siffror och procenttecken, så här: 15 %. Jag har hittills dragit ihop. Får nog skaffa mig Språkrådets ”Svenska skrivregler”. Och, äppelkakan igår var god, trots att jag glömde det viktigaste, lite flingsalt. Middag idag är ännu inte fastlagd. Regnar, vindstilla. Vimsan sover i min säng.

2016-10-25-09-43-05

 

 

 

 

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s