Ceriserosalilaröd morgonrock

Ibland önskar hon att hon aldrig lärt sig skriva maskin på den där sekreterarkursen för länge sedan. Då kunde hon förklara att det var så jobbigt att skriva utan att riktigt kunna fingersättning eller vad det heter. Därmed hade hon också själv en godtagbar förklaring till att hon aldrig får skrivet det hon inbillar sig att hon ska skriva. Men, Agnes är fortfarande väldigt duktig på att skriva, fingrarna hittar rätt för det mesta, och hon är snabb. Innehållet är inte lika snabbt.

Lite snö har pudrat bilen under natten, temperatur runt nollstrecket. Idag ska hon åka in till biblioteket, skaffa p-piller åt Vimsan, vin åt sig själv, och annat som behöver handlas. Jo, just det, hon ska vaccinera sig mot influensan också, mellan klockan ett och fyra på vårdcentralen.

Egentligen borde hon ta bort det halvskavda nagellacket också, innan hon beger sig till civiliserade trakter. Men ingen lär kolla hennes naglar, det får sitta. Hon nöjer sig med att tvätta bort vedspisens sot från fingrarna.

Hon sitter där vid köksbordet med tända ljus, i en skrikigt cerisrosalilaröd frottemorgonrock, ärvd efter syrran (som fortfarande lever dock). Färgen gör nästa ont i ögonen, men rocken värmer gott om morgnarna. Underställ under, både tröja och långkalsonger, nattens klädsel. Ingen ser henne här hemma heller, numera. Egentligen borde hon gå och duscha, men hon drar sig. Det är kallt i den delen av huset. Först ska hon nog ändå ta bort nagellacket. Det skär sig om inte annat mot morgonrocken. Och nagellack är inte hon, har aldrig varit.

Via krokiga tankar kommer hon till mannen sin. Han skulle nog ha gillat att hon nu klippt håret, ingen lång svans eller tappade hårstrån överallt längre. I stället en snällt välvårdad pageklippning, som nog inte är hon den heller. Men hon har inte bestämt sig för hur håret ska sluta, kortare än nu förmodligen. Efter jul eller så.

Mitt i alltihop sitter hon där och bölar så glasögonen blir strimmiga. Solen skiner in och visar att fönstret behöver tvättas. Tack och lov är det nog för kallt för fönstertvätt, hon får nöja sig med glasögonen. Och sluta grina. Det har aldrig fått någon att återuppstå. Han är död. Hon kan bara hantera sina minnen, försöka hålla dem så nära deras verklighet hon kan och ibland vara glad över det de hade. Hon kan äta ostron ensam, även om det är svårt att öppna dem. En god Chablis till kan hon också ha råd med någon gång. Bubbel dricker hon redan ensam, och skålar med mannen sin i hans frånvaro. Det är vad han förväntar sig, var han nu är.

Nu ”aceton” och därefter dusch. Rena trosor och strumpor, långkalsongerna får hänga med även under dagens utfärd. Hon blåser ut ljusen på bordet, lampan har hon redan släckt. Vimsan sover och vill inte gå ut.

Kaffe, med rena naglar och händer. En sotfläck på vattenkokaren åker också bort.

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Ceriserosalilaröd morgonrock

 1. bergalott skriver:

  Nu är det inte utan att den forna Margareta skymtar trots att det fortfarande skär i hennes hjärta vid minnena av vad som var.
  Tur att Agnes finns som har både lite humor och är den som står för ordning och reda. Klart att det inte går an att åka till staden med fult avskavt nagellack. Hu så gräsligt. Bra Agnes! Håll reda på`na.
  😀 Kraaaaaaaaaam på er ❤

  • beskrivarblogg skriver:

   Agnes är bra, hon får mig på rätt(are) köl. Är hemma igen, och glömde vaccineringen… Men naglarna är omålade, ser inte mycket bättre ut för det dock. Kramar till dig och till gubben din!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s