Var är plommonen?

8 dec -16

Agnes kunde ha svurit på att hon hade katrinplommon i en burk i skafferiet. Hur hon än letar så hittar hon inga. Revbenen får klara sig utan, nej, hon kan nog ta ett par aprikoser i stället. När hon tar sig in i skafferiet en gång till hittar hon burken, den ser inte ut som hon trodde och gömde sig under ett paket vaniljsocker (som hon aldrig kommer att använda). Ibland är det bra att vara envis.

Kvart över två har hon varit till brevlådan, tvättat, lagt in annonser på Tradera, dammsugit kök och sovrum. Revbenen i grytan med de återfunna plommonen är klart, skyn blir god sås småningom. Kanske inte idag. Ingen sås någonsin av den skyn, glömde att vedspisen är så effektiv när den väl blir varm, spjället klarade sig dock, får ätas med rödkål eller varför inte surkål. Nu är grytan diskad och skyn uthälld…

När Agnes ändå dammsög i förmiddags passade hon på att ordna sladdröran under bordet till något mindre rörigt. Nu samsas alltihop i en vacker spånkorg, bakom högtalarförstärkaren. Hatar sladdar. Speciellt i hus med få eluttag.

Nu är Vimsan ute, det är mörkt och ljusen på köksbordet är tända. Hoppas katten vill in före tolv i natt. Igår var det tydligen ovanligt spännande att vara ute. Hon är definitivt mera nattdjur än Minsann var.

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s