Ord som slutar på -lös

Ord som slutar på -lös föll mig in i morse –

sömnlös, tröstlös, modlös, kraftlös, maktlös, hjälplös, aningslös, arbetslös, makalös, kärlekslös, hopplös, fruktlös, viljelös, bostadslös, svarslös, trolös, mållös, menlös, hejdlös, kravlös, hjärtlös, skolös, tidlös, historielös, tidlös, makalös, formlös, smaklös, ordlös, barnlös, rådlös, rolös, fredlös, taktlös, konstlös, doftlös, känslolös, laglös, livlös, tonlös, drömlös, måttlös, rastlös, lealös, viktlös, steglös, redlös, tanklös, rättslös, doftlös, harmlös, värdelös, vettlös, ringlös, spårlös, rotlös, gudlös, arvlös, tröstlös, lönlös, spårlös, andlös, aptitlös, hudlös, vårdslös, väglös, ändlös, stiglös, skoglös, trädlös, skinnlös, ryggradslös, hemlös, sorglös, tandlös, tårlös, lottlös, värnlös, medvetslös, sanslös, orkeslös, själlös, idélös, skamlös, ljudlös, byxlös, trådlös, ärmlös…

 

-lös. Något som saknas, fattas, inte finns. Längre eller aldrig.

”Ett ständigt nu som man hela tiden måste dela med någon annan”- Lisa i ”Bergets skugga”. Den meningen fick Agnes att fundera över hur det är att vara ”jag” när det inte finns någon annan? Har detta med alla orden ovan att göra?

2013-10-29-14-30-32

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Ord som slutar på -lös

 1. bergalott skriver:

  Med så här djupa filosofiska tankar och frågor så känns det som om jag har en skruv lös.

  Men så tänker jag att; om jag vore den enda kvarvarande människan på jorden så skulle jag ha mitt jag kvar. Vi är ju flockdjur. Lever med och utan varandra (om det krävs).
  Den där Lisa har onödigt djupa funderingar, tycker jag. Vi tappar väl inte egot för att vi blir eller lever ensamma? Nähä du Agnes, nu får du ta ett snack med Margareta att hon tar fram alla ord som slutar på hopp.
  Kramelikram 😉 😀

 2. beskrivarblogg skriver:

  Tack för kramelikramen – vem sjutton är Lisa? Du har ingen skruv lös, men ändå… Höjdhopp, längdhopp. Tjolahopp/och kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s