Tomatpuré x tre…

Tre tuber med tomatpuré i kylen. Agnes undrar hur det gick till. Särskilt som hon sällan använder tomatpuré. Hon lär inte behöva köpa någon på länge. Fullmånen lyser upp den svarta himlen. Nyss var hon ute en vända med hunden, halt på vägen efter gårdagens regn och temperatur runt noll. Hon halkade förstås och hamnade på rumpan, men det gick bra.

Livet utan telefon är väldigt tyst. Inte för att det ringer så ofta annars heller, men nu ringer det aldrig. Igår slängde hon tre gamla oanvändbara telefoner i en påse för vidarebefordran till sopsorteringen. Hon har fått fd maken att inse att han får mejla om han vill något. Igår meddelade han att han bokat tvättstuga den 20 december, som hon bad honom. Hoppas han har talat om för sonen den (telefonerande sonen) också att hon inte har någon telefon, så han inte blir orolig när ingen svarar.

Agnes sängkamrat Louie har redan uppsökt sängen. Hon behöver inte frysa om nätterna med en varm cockerspaniel på kudden bredvid hennes. Det blir inga rena lakan innan han har åkt hem till sig på måndag. Hon inser att hon inte kommer att vara hemma här förrän några dagar in på nästa år – diverse ärenden i stan nästa vecka, julafton hos äldste sonen, läkarbesök med fd maken i mellandagarna, nyår hos syrran, mammografi alldeles i början av januari… Hon får packa med viss eftertanke. Och kanske dra upp elementen en aning om det blir kallt.

2016-12-13-09-41-39

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s