Matfixerad

Agnes har en matfixerad hund vid sina fötter. Han tycker att han ska få sitt kvällsmål en timme för tidigt. Det får han inte. Hans ögon hänger vid hennes minsta rörelse, om hon reser sig från stolen hoppas han… Hans sätt att vänta är mycket uttrycksfullt.

Bokbörsen, PayPal och nytt system för avgifterna när en bok säljs – när Agnes nyss räknade efter insåg hon att nära hälften av bokens pris/hennes intäkt försvinner om köparen väljer att betala med PayPal. Tidigare förskottsbetalningar kostade bara lite besvär för säljaren som själv fick bekräfta och tala om hur betalningen skulle gå till. Dessutom har man en och samma postavgift för alla böcker, hur stora eller tjocka de än är, 45 kr. Resterande porto står säljaren för. Gillar inte det här. Hon sålde nyss en bok för 24 kr, PayPal tar 5,60 kr och Bokbörsen 7,16 kr. Agnes får 11,24 plus betalt för portot. Nåja, många bäckar små et cetera – även om den här bäcken är väldigt liten. Det är också en trivsam sysselsättning, och ett sätt att ge böcker flera liv. De flesta av böckerna hon säljer har hon dessutom fått gratis.

Sellpy är ett annat sätt att sälja det man inte längre vill ha eller behöver. Du beställer hem en påse som rymmer 70 l, och (om du bor på landet som Agnes) lämnar påsen hos Schenker för vidarebefordran till företaget, utan kostnad. De sorterar och säljer, du får 40 procent av försäljningssumman. Låter intressant, ska kolla upp det efter alla helger.

2012-10-02-14-22-33

 

 

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s