Fantastiska killar

20161228_133433Gårdagen: åkte med fd maken hem till mitt, hämtade det som skulle hämtas, packade bilen, slängde in bilnycklarna på förarsätet för att inte tappa dem när jag fyllde på spolarvätska. Bilen låst, alla dörrar, bakluckan, låsta. Där låg nycklarna och hånflinade åt mig.

Reservnycklarna eventuellt hemma hos fd maken, sisådär sju mil bort. Hans nycklar till lägenheten också, liksom mina i min inlåsta väska. Hans telefon hade han tack och lov runt halsen. Jag kunde ringa till gårdens förvaltare, som kom efter några minuter. Han kunde förstås inte heller öppna bilen.  Men han hämtade Kim, den enda som jobbade igår och var ”teknisk”. Kim kom, medförande hårt plastband och tunn ståltråd, en annan hjälpsam gårdskille hämtade träkilar. Ännu en kom och stöttade med goda råd.

När jag givit upp och var beredd att ringa bärgare, fixade Kim det hela. Han hade lyckats pilla in plastbandet genom dörrfönstret och otroligt nog också lyckats dra upp dörrhandtaget inifrån. Fråga mig inte hur det gick till, hans enorma tålamod – gör om en gång till, gör rätt – hade stor del i det hela. Fd maken kunde avalarmera yngste sonen som var beredd att åka hem till lägenheten och se om reservnycklarna fanns där. Vi kunde göra det vi skulle och åka tillbaka till Sundbyberg. Kan inte lägga in någon bild eftersom jag inte fixar att flytta bilder från Google-kontot till bloggen….

Nu vet jag inte vad jag ska göra för att tacka för hjälpen, men något kommer jag nog på!!

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Fantastiska killar

  1. skrivmoster skriver:

    Samma fadäs kostade oss en gång 500 kr … vi var ca 2 mil från stan. Jobbet gick på ett ögonblick. Men han var ju låssmed och skulle ha sin beskärda del för både resa och jobb. 🙂

  2. beskrivarblogg skriver:

    Här blev det gratis – men en tårta eller så efter helgerna får det bli!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s