Författare eller amatör

Lördag 21 januari 2017. Har kollat bokföringen för förlaget och ser att jag ska betala drygt 8 000 i moms i maj, plus att jag i fjol gjorde en vinst på ca 4 000 kr… Har dessutom gjort en sockerkaka, och ätit upp en tredjedel.

Nu är det mörkt igen, klockan är halv fem och Vimsan sover på min säng. Jag gäspar. Det blir pizza med mozzarella till middag idag, ids inte göra något annat.

——–

Skrev söndag igår redan, men nu är det söndag, och klockan är halv tre. Har gjort en röra av lök, vitlök, champinjoner, squash och kyckling, plus grädde och soja – till pastan jag tänker koka till middag. Och så har jag dammsugit, och tagit in ved. Eldar, känns som om mina händer inte blir varma idag, trots att det är plusgrader ute. Vimsan är inne nu, har varit ute en vända i förmiddags. Åker in till fd maken i morgon för att tvätta, och så far vi ut till landet för att kolla avloppet som åter inte godkänts av kommunens inspektion…

Är totalt uttråkad. Alldeles absolut uttråkad. Läser om böcker jag inte ens första gången var fängslad av. Om jag vore den skrivande människa jag ibland hävdat skulle jag ha använt dagens timmar till produktivt skrivande. Det har jag inte. Någon på FB definierade ”författare” som någon som kan leva på sina böcker, andra var amatörer. Jag är knappt det sistnämnda.

Har just sålt Catullus dikter på Bokbörsen, förord Ebbe Linde. Han (eller kanske de) var författare, oavsett om han/de kunde leva på sitt skrivande!20161226_154647

Ovan ett exempel på en annan författare som förmodligen kan leva på sitt författarskap – och som har en man som just blivit ordförande för Pen i USA – han lär behövas framöver.

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s