Utom räckhåll

Jag började skriva, igen – om sorg och saknad, ensamhet. Vaknade i morse med orden ”utom räckhåll” i huvudet. Du är utom räckhåll, utanför min räckvidd. I snart ett år har du varit död. Saknaden efter dig lever i mig. Du är min ensamhet.

När jag skrivit ungefär det ovanstående lyckades jag göra något så att alltihop försvann. Detta är alltså en rekonstruktion, men tankegångarna är så inövade och fasta att det inte var svårt att göra om. Kanske borde jag låta bli, kanske är det dags att göra någonting annat.

Två veckor på Cypern hos syrran var ”något annat”. Behöver mera av intryck och människor, andras tankar, samtal. Sex. Det läser jag numera bara om. Och kan inte skriva om. Bara längta efter. Egenhändigt är inte tillfredsställande. Samtal och sex, båda kan vara det mest intima mellan människor, båda fattas mig numera. Tomt.

Jag flyttar mig och datorn från köksbordet där det är för soligt just nu. Fortfarande kallt ute, men de sju snödropparna och växande tulpanblad i rabatten lovar vår. Två gula krokusar vid foten av det stora trädet. Fjolårsgräs och löv. Plus alla smågrenar som växer ut från stammen, de borde tas bort. Idag vill inte ryggen att jag gör någonting, halvt och lurande ryggskott tarvar försiktighet.

En stund senare överger jag datorn och sätter mig på altanen, i solen. Skönt. Men så kom molnen och det var inte lika skönt. Jag går in igen, Vimsan har över huvud taget inte gått ut idag. Hon gillar att ligga på min säng hela dagen och först fram emot sen eftermiddag vill hon ut.

Nedan en cypriotisk våräng, vackrare i verkligheten än på bilden. Det sade jag visst förra gången jag lade in bilden också…

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s