Ingen glöd

Agnes får ingen ordning på vedspisen idag. Den vill inte. Varken ljusstumpar eller tidning hjälper. Och det är kallt i köket, tretton grader nu, tolv när hon kröp ur sängvärmen. Senaste tändförsöket tycks fungera, det brinner lite i de tunna pinnar hon lagt in, kanske tar det sig. Vinden får trädkronorna att svaja, och förklarar att det är kallt inomhus. Himlen är jämngrå, dimman från i morse har lättat något.

I rabatten syns något litet blått, och tulpanblad kommer upp ur jorden också där hon inte minns att det fanns några i fjol. Det blir nog vår igen.

Idag ska hon dammsuga bilen och torka rent inuti. Ta in och tvätta mattorna. Snöskyffeln fick flytta in i källaren igår. Hon ska komma ihåg att fylla på spolarvätska också. Men än så länge sitter hon i morgonrocken vid sitt kallnande te. Så här KAN det se ut…

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s