Sekatörad

Agnes målade naglarna igår, idag undrar hon varför. Bara jobbigt att ta bort, det är inte snyggt, är inte hon. Tar bort det.

Bredvid henne på bordet ligger en anteckningsbok och penna. Hon har skrivit en lång lista över vad som behöver fyllas på av livsmedel och viktigheter. Längst ner står TULPANER,  GODIS. Hennes egna minitulpaner i rabatten har börjat visa sina röda huvuden. Hon får för sig att de ser ännu mindre ut än de brukar, kanske inte så konstigt. Såvitt hon kommer ihåg har hon inte gödslat rabatten på länge.

Agnes går en vända neråt sjön, isen har gått. Och en tussilago sitter ensam i gräset. Svanar på sjön, en mås ligger i sitt rede på stora stenen.

Hon har ont i ryggen, sitter antagligen för länge och för mycket. Ändå fortsätter hon sitta, med paus för att gå ut och sekatöra lite oönskade små kvistar på det stora trädet. Och vedhämtning, när ska hon lära sig att ta mindre i korgen och kanske gå två gånger?

Pasta Carbonara (kolarhustruns, med hänvisning till svartpepparn) till middag. I morgon blir det lax och lättstuvad spenat har hon redan bestämt. Agnes längtar efter fisk, helst färsk, men just nu får fryst duga. Vimsan har varit ute flera timmar, men kom när Agnes nyss öppnade ytterdörren. Kvart i fem. Nu får hon stanna inne, kattluckan är ännu inte inhandlad, men godkänd av husvärden. Krokusar, fjolårslöv, oönskade små kvistar…

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s