Dramaturgi och struktur

Dramaturgi och struktur. Henrik Widell, författare och ordkunnig, anger de sakerna som viktiga ingredienser i Nora Roberts författarskap. Hon lär skriva en färdig bok på 45 dagar, och därefter börja på en ny. Säljer oräkneliga mängder böcker över hela världen, sedan många år.

Dramaturgi och struktur, just det jag har problem med när jag skriver. Strukturen är obefintlig, det blir bara en massa ordskvättar som säkert hänger ihop via någon sorts sammanhang (jag), men utan ordning. Dramaturgin är också den min egen, och därmed inte särdeles dramatisk. Jag får inte någon ordning på ordmängderna – vare sig de som handlade om mitt spelmissbruk (den högen är definitivt lagd åt sidan), eller ”Sorgkanter” om mannen min och hans död (ligger fortfarande framme) eller alla småstycken om Agnes (pågående).

Läs själva på Henrik Widells sida http://www.bliutgiven.nu  – där finns läsning för den som är intresserad av skrivande.

2015-01-08-12-09-25

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s