Snart ett år

Om några veckor är det ett år sedan du dog. Käraste min, det har inte direkt varit något år av ”magiskt tänkande”, men väl ett år av saknad, sorg, glädje över det som var och tomheten efter allt som inte finns längre.

Snart ska jag ta bort vintermattan i köket, men ännu är nätterna kalla. De små tulpanerna i rabatten slokar om morgnarna och behöver hela dagen för att räta på sig. Just nu behöver jag det också, ryggskott eller något åt det hållet gör mig krokig. För mycket stillasittande och för lite rörelse, antagligen. Tog därför en aningen längre promenad än jag först tänkt, men fick prata med mig sista biten hem. Vimsan, som du inte känner, är ute.

Det sovrum vi kallade vårt är numera gästrum. Du fattas alltför påtagligt där, det är lättare att sova ensam i den stora sängen i rummet innanför köket. Idag har jag skött om fötterna, filat, smort in och målat naglarna illande röda. Lika mjuka som dina blir de nog aldrig, men nu kan jag i alla fall gå i sandaler utan att skämmas. Och jag ska klippa håret igen om någon vecka, frissan är bortrest. Du har inte sett mig med kort hår igen, men jag tror du skulle gilla det. Tog på mig ett par rena chinos (Mats) idag, åt pasta och spillde förstås direkt. Du skulle säga ”typiskt”, med ett flin. Servietten som skulle tagit emot spillet låg på bordet.

Jag saknar våra måltider också. Oavsett vad vi åt eller drack. Saknar hur du ofta lagade mat, bakade eller allmänt pysslade i köket. Gjorde i ordning hemplockade sniglar, öppnade ostron – eller gjorde ”pinnpotatis”. Dina citrusmarmelader fattas mig.

IMG_0668

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s