Är du där?

Hallå Agnes! Nu har jag just läst en bok om Fingal Olsson och hans sällsamma katt (författare Cathy Catarina Söderqvist), den var bra. Fick mig att tro att din bok också skulle kunna bli av, också skulle kunna läsas av flera än mig. Och katt har ju även du, lite sällsam är Vimsan.

Tycker i och för sig att du varit lite vag på sistone, ganska osynlig och tämligen frånvarande. Det kanske går att förändra. Du får börja ta plats, inse att du kanske också har något att berätta om det här med att bli allt äldre, just nu ensammare, med ett krympande liv omkring dig. Du läser inte dödsannonserna, mest beroende på att du inte prenumererar på en tidning med sådana. Men du inser ju att flera som fanns i periferin av din värld nu är döda. Häromdagen fick du idén att kolla ett namn från förr, hon dog i fjol. Inte någon nära, men någons nära. Sorgligt.

Nåja, fundera du på att bli lite mera påtaglig, lite mera finnandes i den här världen. Gör dig hörd, gör dig sedd. Skrik om så behövs, fast kanske inte ändå. Muttra lite då, det kanske passar din person bättre. Eller viska enbart i mitt öra, trots att jag hör dåligt. Jag ska anstränga mig att lyssna.

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Är du där?

 1. lena skriver:

  Later bra,lovande.Kram Lena.

 2. livsglimtar skriver:

  Muttra är aldrig fel … tänk så rätt du har i att vi inte läser dödsannonser för att vi inte prenumererar på en sån tidning. Nu när jag tänker på det så saknar jag nog det lite, makabert kanske?
  Jag trampar vidare närmast mot sängen är trött och ska iväg imorgon på 50-års kalas, en lugn tillställning, men två timmars bilresa till jubilaren. Jag har insett att du o jag inte bor så långt ifrån varandra. Ha det!

 3. lenaikista skriver:

  Agnes hör du nog. Tror jag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s