”Steg för steg till ett perfekt manus”

Sissel Myrup har skrivit boken ”Steg för steg till ett perfekt manus”, producerad av Whip Media och Publit i april 2017. Boken finns att köpa på Adlibris, Bokus och CDON för ca 150 kr.

Det är en liten och behändig bok, full av kunskap och mycket konkreta tips om hur ett utkast eller manus så småningom kan bli en bok. Formatet gör den lätt att använda, det finns utrymme för egna anteckningar, och du får till exempel veta att en typisk boksida omfattar ungefär 400 ord eller 2 300-2 400 tecken inklusive blanksteg.

Med Sissels bok kan du ta just de steg du behöver ta, du kan backa och kolla igen – och du får många genomtänkta klokskaper på vägen. En oöverskådlig mängd ord blir så småningom ett strukturerat och fungerande manus. (Den som inte tycker om Excel-ark behöver inte befatta sig med dem, jag hoppar över just det avsnittet i slutet av boken, för andra kan det vara precis det de behöver.)

(Jag saknar möjligen information om vilken typ av manusmall som är lämplig för sättning i InDesign till exempel, kommentar kring att (kanske inte) använda tabulatorn för indrag, vilka skrivprogram som fungerar bättre än andra för olika typer av texter. Det är möjligt att det blir alltför omfattande i en praktisk handledning som den här. Och om du kommit så långt som till ett utkast till manus har du förstås redan hittat din mall.)

Sissel Myrup har tänkt, hon har använt sina tankar i egna bokprojekt och nu delar hon med sig. Det tackar jag för. Kanske kan jag till och med komma igång med redigeringen av egna skrivprojekt, som hittills känts alltför överväldigande. ”Elefanter” ska som bekant tas en tugga i taget för att alls kunna hanteras. ”Steg för steg till ett perfekt manus” gör att ditt utkast till bok, oavsett genre, blir den bok du vill få utgiven eller ge ut själv.

20170601_135819

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till ”Steg för steg till ett perfekt manus”

  1. bergalott skriver:

    Hmm, ja ja det blir nog bra med det 😉 Den gamla pennan är helt ute. Fick just tanken. Undrar om det finns någon som fortfarande skriver för hand – sida upp och sida ner. Sen om det skulle vara så – skickar in – läser lektörerna det – och vem ska sitta och skriva rent så det passar nutidens system? Då måste det allt vara en formidabelt bra skriven historia.
    🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s