Middag?

Agnes är smått trotsig idag – hon tänker inte se till att de får något att äta. Tycker att hon gjort sitt för dagen när hon läst korrektur mellan klockan 07 och 17… Och, diskat frukostdisken, gjort rent kattlådan, slängt de döda kaktusarna och burit ner soporna. Torkat fönsterborden har hon också hunnit med. Det får räcka, nu har hon ätit två hårda Falu Rutbröd med mjukost på, det kanske också får räcka, om nu inte fd maken får ändan ur vagnen och fixar något till middag.

Korrekturet är klart och ivägskickat. Liksom fakturan. Hon har klart för sig vad hon ska ha på sig på begravningen i morgon, har undrat lite om röda tånaglar är respektlöst, men har bestämt sig för att han som är i fokus i morgon inte skulle bry sig. Att hon glömde ta med sig rena trosor hemifrån vet bara hon själv, det blir lätt så när man lever i kappsäck. Saker saknas för det mesta där hon själv befinner sig.

Hon förströr sig med att läsa en bok om 1350-talets Sverige, om kungar och herremän och fattiga vanliga människor. Den är inte så där väldigt fängslande, hon bläddrar lätt över några sidor här och där. Agnes kan inte riktigt avgöra om framsidans devis ”över 260 000 sålda böcker i Sverige” handlar om just den här boken, eller om författarens totala produktion (mycket hur som helst).  Hon fortsätter läsa, eftersom ändå något i boken får henne till det. Kanske är det den absoluta kontrasten till det korrektur hon just ägnat flera timmar åt – kanske finns där något som är läsvärt.

Just nu vet hon inte, Agnes läser förstrött och tar en klunk välförtjänt Dry Martini ur ett stort konjakskupeliknande glas, det enda som i fd makens skåp syntes fungera att dricka just DM ur. Med isbitar, men utan citronstrimlorna. Och Marezzo som martini, det enda dugliga enligt Agnes uppfattning. Bilden visar ett vackrare och lämpligare glas, med citron.

2014-03-29 17.59.13

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Middag?

 1. bergalott skriver:

  Hej du Agnes. Visst går det med röda tånaglar. Det är alltid rätt 😉
  Du är värd en DM när du nu är färdig med lektörandet. Apropå det så visst har du lektörat min gamla saga om Hubbo? Ida du vet, som det handlade om och samhället i sig.

  Jag håller på i tvättstugan ikväll fast det är Söndag. Utan röda naglar och tomt i skåpet 😉
  Kraaaaaaaaaam

 2. beskrivarblogg skriver:

  Tvättstugan behöver sitt, röda naglar eller ej. Hubbo – vet inte, vet att jag läste Vikingarna… Minnet sviktar emellanåt, t o m utan DM! Kram på dig, har själv ätit gulaschsoppa på burk plus hårt bröd till middag. fd maken fixade!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s