Listor

Listdags.

Idag har jag tömt garderoben på framför allt byxor som jag antingen inte kan ha, eller inte vill ha. De jag tror går att sälja ligger för sig, de andra i en plastsäck här på landet för vidarebefordran till en insamlingscontainer. Skönt. Det betyder att jag börjar få kontroll över klädbeståndet, och har snart enbart de kläder kvar som jag använder. Plus en kjol i vackert bomullstyg som jag inte förmår skiljas ifrån. Har nog aldrig kunnat ha den…

När jag ändå höll på passade jag på att nästan tömma en ”köpmansdisk” som jag inte vill ha kvar i huset. En låda innehåller fortfarande skoputsargrejor, en annan gamla kassettband med musik jag en gång tyckte om, kanske gör fortfarande. I det tidigare sovrummet står de små hyllorna med CD-skivor, vad gör man med sådana numera?

Listor – jag vill skriva listor på vad jag ska göra när jag är hemma mellan varven.

2013-08-21 20.44.45Nästa vända kanske kan ägnas åt att sortera dukar, vilka vill jag ha kvar, vilka kan jag ge bort, vilka kan jag eventuellt sälja? Vilka kan slängas. Jag har många, en del vackra, en del nostalgiska minnen från förr.

Och så vill jag sortera mina glas – har alltid älskat glas i alla former, men har flera än jag någonsin kan använda. Snapsglas till exempel, vem behöver sådana? Inte jag som numera varken dricker snaps eller sjunger snapsvisor. Det hör till ett tidigare liv. Sortera och sälj. Farmors/svärmors engelska servis kanske yngste sonen vill ha, Blå Eld-servisdelarna är lovade till svärdottern, jag ser framför mig hur det blir gott om utrymme i den stora gamla vitmålade buffén. Heter det så? Tror att det gjorde det när jag var liten i alla fall.

Nysilverbestick, dem behöver jag inte heller. Men alla mina ljusstakar vill jag fortfarande ha, de gläder mig under mörka vinterkvällar och några står på köksbordet också nu. Ett par kassar med frimärken och förstadagsbrev behöver jag inte längre, men vad ska jag göra med dem? Mosters gamla vaddstickade täcken är sköna om vintern, men diverse oanvändbara kuddar kan nog sorteras ut. Skrubben skulle må väl av att tömmas, utan att fyllas igen av samma prylar och pinaler som nyss togs ut.

Det här är nog en lista som räcker ett tag…

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s