”Vad vill du?”

Idag går Agnes bara runt och trampar, hittar ingen ro. Hon har dammsugit och skakat mattor, klappat katten. Duschat. Igår lade hon in de överblivna strömmingsflundrorna i ättikslag, de blir middag idag med välborstad färsk potatis. Hon har suttit ute i lä för vinden en stund, gått in igen, och ut igen.

Väntan är ett ord som finns i henne idag. Väntan på vaddå? Något som inte är här och nu, något annat. I stället för att glädjas åt här och nu, vara glad åt att finnas över huvud taget, och att finnas här i sommarhuset i skogen, med katten och fd maken. Men hon väntar…

Inuti är hon ledsen, börjar nästan gråta vid blotta tanken på sin ledsnad. Riktigt varför är hon inte säker på, men hon anar att bästa vännens ord häromsistens spelar in. De där om att det ”är svårt att vilja/våga/kunna veta vad man vill, verkligen vill” – utan hänsyn till någonting annat. Strunta i ekonomin, glöm bort skyldigheter hit och dit, ränk inte på allt du borde. ”Ta reda på vad du vill. Vad vill du?”

Ett antal gånger i livet har hon vågat. Hon har stått för vad hon ville, också när det var svårt. En gång var bästa vännen inblandad – Agnes talade om vad hon ville, och det tog hus i helsike. Hon ville ”fel”. Längesedan nu. En annan gång ville hon leva med mannen sin, också om han inte ville det. Det ville han inte, då. Hon överlevde, och han kom igen. Flera gånger om, de stretade med och emot båda två. Nu är han död, och hon väntar på att hitta det hon vill, nu. Än velar hon, det är ett nytt liv som ska till, ett annat liv.

Parallellt är hon tillbaka i sitt gamla liv, i livet före mannen hennes. Livet tar henne på märkliga turer.

2013-06-17 18.25.58

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till ”Vad vill du?”

 1. bergalott skriver:

  Det är nästan skrattretande, men inte av ondo. Jag går och vankar jag med och med samma funderingar. Vad ska jag göra mellan nu och döden?
  Frågan om vad jag vill finns inte. För jag vill ingenting.

  Faen… vi skyller på vädret och politiken. Hehehehee..!
  😉

 2. beskrivarblogg skriver:

  Kram min vankande vän – politiken har nog lite skuld till melankolin… Det ordnar sig, livet tar sig något för!

  • bergalott skriver:

   Vad gäller politiken så gaskades jag rent av upp i förra veckan när jag läste att Löfven bojkottade Almedalen. Tänkte att det är rätt väg att gå. Stå och mala i lilla Visby och kokettera med svulstiga ord är i mina ögon ett stort jädrans nöjespådrag och ordbajseriet har ingen ände.
   Men obs. det är bara vad jag tycker och det är bara min mening.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s