Skriva ute

Agnes sitter ute i skuggan och den ganska ljumma sydliga vinden. I solen blir det för varmt, och här är det på vippen för kallt. Men hon ser datorskärmen om hon låter bli solglasögonen. Tvätten torkar fort idag. Det är sommar, åtminstone just nu. En fjäril far förbi och flyger fortare än hon trodde fjärilar kunde, kanske hjälpt av vinden.

Bordet är lite för högt, eller stolen en aning för låg, datorn därmed i knät. Vimsan kommer ut, talar högt om att hon nu är vaken och överger fd makens säng en stund. De senaste nätterna (och dagarna) har hon föredragit hans säng, Agnes får sova ensam.

En granne har hyrt ut sitt hus till familj med barn och hund. Barnen har hon inte hört, men hunden skäller så gott som hela tiden. Agnes undrar varför.

Skottkärran har fått ett nytt hjul, det gamla var helt slut. Nu slipper Agnes bära kassar med mera uppför backen till huset. Fd maken fixade detta, medan Agnes installerade den nya trådlösa skrivaren.

Middag idag – soppa på kycklingbuljongen från igår, med potatis, lök, vitlök, morötter (från grannens kyl) och broccoli, plus kycklingresterna. Smakar gudomligt, nu har den puttrat färdigt, bara att värma och klippa egen persilja över senare.

Det går som sagt att se vad som skrivs på datorn, även utomhus. Men Agnes har problem med att hon hela tiden tappar bort ”muspilen”, markören eller vad den nu heter. Varför kan inte den pilen vara i samma storlek som texten? Den är liten och blek och hon ser den inte…

 

 

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s