Det finns ju ett liv

Nu har Agnes fått hjälp att förstora muspekaren! Helen Wohlin Lee är en klippa! Nu kan Agnes inte skylla på att hon inte hittar den där pilen när hon behöver fixa något i någon text… Härligt med kunniga FB-vänner.

Yngste sonen ska flytta 1 september. I kväll talade han och Agnes om alla kartonger med böcker som redan är fyllda, och också fyller hans lilla lägenhet. Så på onsdag ska Agnes tillfälligt flytta dessa till fd makens lägenhet, nära sonens nya. Detta berättade hon för äldste sonen. En stund senare ringer den yngste igen och är rörd och tacksam för att brorsan ringt och erbjudit sig att hjälpa honom. Bra säger Agnes. Och flyttar kartonger på onsdag. Efter att ha varit hemma hos sig en vända på tisdagen.

Agnes tånaglar är nu nymålat röda, de såg inte roliga ut utan färg. Kanske ska hon skaffa sig grönt eller så, som syrran. Rött är lite uttjatat.

Hon funderar på det här med att inte landa ordentligt någonstans. Än är hon här och än där, eller på väg emellan. Ändå är det ju bra att hon kan vara med fd maken på landet, att hon kan köra hans bil och bistå på de sätt som är hennes. Men, ibland längtar hon efter att bara sitta hemma under parasollet som hon knappt använt, och inte göra någonting. Inte tänka på vad som ska ätas till middag, eller vad som behöver handlas, eller något alls. Bara tömma huvudet, vara där hon är och tänka på mannen hennes, som hon saknar, tänka på sonen och kanske vara ledsen en stund utan att behöva fundera på om det syns, tänka på sig och resten av sitt liv… Än finns det ju ett liv.

20160911_143008[343462]

Ett där Agnes kanske även i år hittar sådana här läckerheter i skogen…

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s