Kärlekar

Agnes är lugn. Visserligen är Vimsan inte inne i huset, men kvart över fem i morse var hon in och vände för att äta lite. Agnes återvände till sängen, sömnen dessförinnan var lite si och så. Ungefär som när tonåringarna inte kom hem ”i tid” och hon vankade omkring och fantiserade om allt som kunde ha hänt. Numera handlar fantasierna om katten, ibland.

Hon talade om för sig själv att det är söndag idag, ett ögonblick trodde hon att det var måndag.

Agnes pratar vidare med mannen sin inombords, de här skriverierna är kanske också ett sätt för henne att trots hans död kommunicera med honom. Inte så att hon tror att han läser detta, men hennes ord berättar om hennes liv och når honom på samma sätt som hennes tankar. Någon dialog är det förstås inte frågan om, möjligen en monolog. Samtal kräver respons, och den får hon enbart föreställa sig. Hon fortsätter prata.

Hon inbillar sig att han skulle vara glad åt att hon berättar om dem och deras liv, tillsammans och åtskilda även förr. Inte lika permanent som nu, men ensamma på varsitt håll båda två. Hur de hittade former för att fortsätta älska, också när de känt sig bottenlöst svikna, båda. Hur hon saknar hans hand när hon ska somna. Saknar att älska med honom, smekas av honom, smeka honom.

Snart ska hon börja fixa frukost åt fd maken och sig själv. Den kärleken har hon också, även om den numera är mera praktisk än fysisk. De behöver varandra, och finns där för varandra. Inte heller det ett permanent tillstånd, de är mera tillsammans sommartid på landet än annars. Och det är också som det ska vara.

2016-10-07 07.55.02

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s