Skarpare konturer?

”Agnes börjar anta skarpare konturer” tycker en läsare. Var det för att hon senast var irriterad och snäsig och lät det gå ut över omgivningen? Det må vara hur det vill med den saken, Agnes är både si och så. Både snäll och hjälpsam och sur och gnällig. Ungefär som de flesta vill hon hoppas. Dessutom är hon förstås också alldeles särskild, så nära unik som det går att komma. Åtminstone var hon det i yngre dagar (hon kan inte låta bli att skriva dagar, trots att hon säger ”dar”), numera har det unika bleknat.

Fd maken diskar morgondisken, Agnes har just burit ut en död mus från hans sovrum, Vimsan kom in högljutt berättande hur duktig hon varit, så musen kunde förpassas ut omedelbart. Nu vilar hon på sängen. Idag är hon tydligen hemma åtminstone ett tag.

Det är vackert och varmt ute. Agnes har haft en bloggbesökare som tycks ha åtminstone sneglat på hela sextiofem texter. Hon blir nyfiken, vem och varför? Statistiken kan bara berätta att besökaren fanns i Sverige. Och det är inte syrran.

Hon går ut och försöker läsa en pocketbok, fantasy, lite tjatig – och framför allt satt med alltför liten grad, nio punkter. Agnes klarar inte riktigt av att läsa med behållning när hon måste hålla boken under näsan för att alls se. Den får vila. Det här skriver hon med elva punkter och förstorad text till 120 procent, gillar tolv punkter bättre. Dags för nya glasögon…

Hon fantiserar om att samla ihop alla sina texter där Agnes är huvudperson, försöka göra någon sorts manus av det hela, allt i ett dokument. Hon har börjat på det dokumentet många gånger. Kanske fungerar det om hon skriver ut alltihop? Fd makens nya trådlösa skrivare fungerar ju utmärkt med USB-kabel och hennes dator. Den kommunicerar inte med hans platta, är inlagd där, men vill inte.

Agnes är bra på att skjuta upp saker, samtidigt som hon är snabb att göra färdigt. Hur går det ihop? Det här med att fixa till ett manus blir aldrig av, som om hon hade all tid i världen. Det har hon inte, hon vet, men vägrar att förstå (eller så). Kanske hjälper skjutauppandet henne att tro att hon är odödlig? Så galet är det förhoppningsvis inte. Döden har hon inte rum för idag, den får vänta, den också.

Det kliar i skrivfingrarna, men hjärnan är inte lika villig. Ibland blir Agnes förvånad när hon läser någon gammal text, som nyss när ord från 2013 plötsligt dök upp när hon letade efter något annat. Internets vägar är outgrundliga. Hon skrev där om att inte behöva minnas nu när allt går att googla, och om hur det är att få fötterna omskötta av mannen sin (efter hennes höftoperation), om att åldras… Riktigt bra text. Idag får och kan hon hantera sina fötter på egen hand, hon är äldre och mannen hennes är död. Det hon inte behövde googla den gången var namnet Thomas von Brömssen, hon kom ihåg vad han hette medan hon skrev.  Hon hade sett hans vackert fårade ansikte som omslag på en tidning.

Ord, mängder av ord. Ibland dagligen flera ord. Vad som finns på hennes virussmittade gamla dator vet hon inte, har glömt och har inte vågat öppna den. Den kanske synkar med den nya? Eftersom hon ändå glömt innehållet är det lika bra att låta det vara glömt, alla bilder fick hon ändå tillbaka efter virusattacken. Det kändes viktigare än orden. Den här till exempel, älskade mannen hennes vid spisen i hennes kök. Då.

2013-08-21 20.46.06

 

 

 

 

 

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s