Tröttsamt?

Agnes går ut och så in igen, när molnen blir för stora och långsamma. Hon har inte fått upp farten själv än idag, känner sig seg och trög. Vaknade vid femtiden, gick upp halv åtta och hade frukost färdig halv nio. Den tog ingen timme att fixa, men fd maken fick sova en stund till. Han är senare om kvällarna än Agnes, och därmed också senare om morgnarna.

Vimsan är ute någonstans, men var tydligen in och vände igår kväll – musrester under sängen igen… Numera tar Agnes en titt där varje morgon.

Igår blev hon trött på en FB-väns tjatande om sin ålder, och skrev att det var ”tröttsamt”. Hennes egen kommentar fick henne att fundera – vad tjatar hon om i sina skriverier? Är hon också tröttsam i sina ofta återkommande tankar kring åldrande och död, sorg och ledsnad? Antagligen. Det är tur att vi alla kan välja vad vi läser och välja om vi vill kommentera eller inte. Hon ska framöver vara återhållsam med kommentarer till just den här personens åldersfixering.

I morgon kommer sotaren hit, Agnes har burit fram stegar. Den öppna spisen har knappt använts sedan förra sotningen, men det ska göras ändå. Och snart ska mulltoan tömmas, något Agnes inte ser fram emot. Det är hon som får förpassa innehållet via skottkärra i slänten ner till det gamla före detta potatislandet. Nässlorna där växer höga i den näringsrika jorden.

Växer gör även pelargonerna, igår flyttade hon en av dem undan vinden av rädsla att den skulle välta. Blommorna är stora och tunga.

20170731_095752

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s