Skrivretreat

Första dagen på det skrivretreat som ska pågå här i Näsåker hos Johanna Wistrand, hela veckan.

Agnes har varit vaken sedan sex ungefär, har ätit frukost och ser ut över dimman utanför. När hon stack ut näsan kändes det kallt. Hon och kompisen bor i ett nyrenoverat fint hus, dock tyvärr med avloppslukt från ett avlopp som ska stängas igen. Av någon anledning hade inte rörmokaren kommit som planerat… Vi vädrar, och vädrar igen. Hoppas lukten känns mindre i kväll när vi är tillbaka här.

Kompisen sover ännu, vi börjar inte förrän vid tolv med lunch hos ”Ingelas”, bredvid Johannas bostad. När vi kom igår – efter att ha åkt på en liten och kringlig väg längs Indalsälven de sista milen från Sollefteå, så vackert – satt J och två killar och åt kräftsoppa utanför hennes hus. Vi bjöds att dela, gott. Kräftorna hade fångats i älven. En snabb titt inne i huset visade härliga interiörer, med fina Bertling-tavlor på väggarna och en vägg fylld av kitchiga broderitavlor som Johanna hittat på allehanda loppisar. En salig och mycket personlig blandning, där vi också kan sitta och skriva. Paviljongen på närliggande hotellet är dessutom bokad för skriveri halva dagen varje dag. Kanske blir det vedeldad bastu vid älven i morgon kväll.

Det här blir bra. Agnes lär i alla fall inte kunna skylla på att miljön inte lämpar sig för skrivande. Vad som ska skrivas är fortfarande i dunkel höljt, men det ger sig.

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s