Massage, helst en gång i veckan

Fredag, Agnes är igång redan klockan sju med korrekturläsning av kundens manus. För vilken gång i ordningen har hon tappat räkningen på. Strax före klockan elva är hon klar, men filen är för stor att skicka som vanligt, så hon får krångla sig in på något som heter Sprend… Klockan 11 har hon tid hos Nina, en av de skickliga massöser som finns här i Näsåker. Hon hittar dit och hinner in bara ett par minuter sen.

En välsignad timme. Inte så att den hela tiden är enbart njutbar, ibland känns det lite väl mycket i bindväv och annat – men sammantaget så fantastiskt skönt. Agnes vacklar hemåt efter ett glas vatten och en titt på Ninas stora målning nere i källaren. Gudinne-museet är tyvärr uppsagda och kommer inte att finnas i huset längre. Utställningen lär vara väl dokumenterad och fotograferad innan de flyttar ut. Synd, men kanske dags. Utställningen har funnits där i tio år.

Väl hemma har hon fått ytterligare lite text att läsa, och eftermiddagen går åt att kolla att alla förslag har förts in i manus på rätt sätt (utom de författaren inte gillade) – vid femtiden är hon färdig. I alla bemärkelser. Hon är utslagen, slut som artist och det är förmodligen författaren också. Nu ska texten gå till sättning och om sisådär en vecka läsas igen…

Massagen idag var nog absolut nödvändig för Agnes fortsatta välbefinnande! Stina tittar in emellanåt och äter, eller vilar i stolen vid trappen innan hon går in till grannen. Hon mår bra, och hoppar galant från balkongen ner på backen. Ibland via räcket.

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s