Mammas födelsedag

Idag fyller min mamma 104 år – hon är död, men det är hennes födelsedag idag. Och Gustav VI Adolfs. Det tyckte hon nog var lite roligt. Undrar vad hon skulle säga om hon visste att jag nu sitter vid ett fönster i Näsåker och skriver. Utanför snöar det lätt, men stadigt. Bilen är snötäckt. Mitt emot lyser hotellets rödlilafärgade fasadlampor, lätt bordellaktigt, för tankarna till ”red district” i Amsterdam.

Stina, katt, går emellan grannens lägenhet och Johannas där jag bor, kattlucka emellan, och kattlucka ut härifrån.

För ögonblicket är jag klar med manusjobbet för en kunds räkning, det återkommer i provtryck om en vecka.

Får inte mycket eget gjort, pappershögarna jag forslade hit väntar på mig, pratar med mig emellanåt. Jag lyfter tveksamt en mindre hög och lägger ner den igen, på översta papperet står ”Älskade min, vet du om att du är död?”. Bara det.

Jag har trampat runt idag, läst, skrivit lite, diskat, mått illa och kräkts (det verkar gå över utan andra bekymmer), vankat, ätit lite soppa och druckit vatten, klappat katten. Skrivit upp att jag behöver köpa kattfoder. Mat till mig själv har jag i kyl och frys. Tänt och noga blåst ut ljus. Inte bäddat, låtsas att sängen och jag mår bra av lite obäddat.

En lång dag, seg som en polkagris i vardande. Utan smaken och färgen.

 

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s