Icke-piggt morrande

När en man fyllt 84 skriver någon på FB ”fantastiskt vad pigg och fräsch han ser ut” –  Agnes hatar att en åldrande människa förmodas skola se pigg ut (skit i meningsbyggnaden, den som vill förstå förstår). Hur gick det till när vi gamla plötsligt får pluspoäng för att vi är pigga eller åtminstone ser så ut? Vill just nu inte ens vara pigg, än mindre få det skrivet på näsan.

För ett antal år sedan skulle ingen ha sagt ”pigg” om Agnes, nu riskerar hon det ju äldre hon blir. Torftigt. En förminskning av livet som äldre människa, en etikett som är ”patronizing” vad det nu kan heta på svenska. En av många etiketter som Agnes inte vill ha.

Detta apropå bilden av en man på Facebook, som såg alldeles normal ut för sin ålder – vare sig pigg eller annat.

För övrigt, medan Agnes ännu morrar – så tycker hon inte om bruket av ”en” i stället för ”man”. Inte ens om det sker i någon sorts superfeministisk anda, möjligen om det är dialektalt – men den dialekten tycks sprida sig snabbt… Inte hit dock.

Älskade knäppgök

Pigg?

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Icke-piggt morrande

  1. bergalott skriver:

    Aaaa… vilket härligt morr.
    Morrar med dig! ❤

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s