Livsläge, just nu

Hennes är varken århundradets kärlekssaga eller kärlekskrig. Hennes är ingenting, just nu ingenting.

”Den jag tyckte om är död” sade en vän för ett par år sedan, nu säger Agnes detsamma. Han är död. Agnes är fattigare. Han var inte hennes ”raison d´être” då när han levde. Nu när han inte finns längre känns saknaden större än kärleken många gånger gjorde. Någon har skrivit något om detta, Agnes minns inte vem.  Det som fattas blir större än det som var… (Julian Barnes´ Livslägen?)

Ett enda liv är för kort för kärlek och död. Ändå är det ibland för långvarigt. Agnes borde naturligtvis inte gny. Det gör hon ändå.

Blåmesens fjädrar rufsar till sig i vinden, nötväckan får skägg. Agnes eget hår står på ända när hon tar sin korta promenad ner till sjön och hem igen. Kall vind, men fortfarande plusgrader.

20170207_132348

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s