Raderat

Agnes har just raderat två rader om snö och vakna mitt i natten. Det var inte intressant ens för henne själv, och om inte annat så skriver hon också för syrran som brukar läsa det mesta på bloggen. Och Skrivmoster och A-lott.

Nu sitter hon här och kräver av sig själv att hon ska åstadkomma något intressant. Det ordet är ett av de mest till intet förpliktigande ord som finns, det har hon alltid hävdat. Därmed passar det förmodligen bra i det här sammanhanget. Det säger ingenting.

En ljusstump flämtar i vedspisen och tänder kanske veden därinne. Vimsan tror att hon vill ut, men vänder på tassen när hon ser snön utanför ytterdörren. Till nästa gång. Så håller vi på, det vore onekligen praktiskt att få kattluckan monterad. På torsdag kommer kanske sonen med ved, då fixar han luckan också.

Fröautomaten behöver förmodligen fyllas på, Agnes har inte sett någon anstormning av fåglar ännu. De kanske sover fortfarande, även om tisdagen ljusnar därute. Hon får halka ut om en stund och kolla, det syns inte inifrån om det finns frön kvar.

Intressantare än så blir det inte just nu. God morgon.

2013-08-21 20.44.45

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Raderat

 1. bergalott skriver:

  Du kära Margareta som inte har något att säga i skrift. Men jag antar att det surrar omkring tankar under dagen som kommer att ge dig stoff.

  Jag borde skriva ett mail till dig och berätta vad jag har i huvudet. Det är så sabla trångt där nu så snart spricker skallen. Jag vaknar också om nätterna – går upp och sätter på kaffe och fikar – lägger mig igen på morgonsidan och sover mig förbi förmiddagarna. Hmmm… helt förryckt tillvaro. Men idag ska jag mot min vilja vara med om luciasång och fyyy vad jag tycker det är töntigt. Gammalt folk borde kunna låta bli.
  Kram

  • beskrivarblogg skriver:

   Skriv det där mejlet – jag går och har dåligt samvete för att jag inte läser del 2… Ska, lovar. Går tack och lov inte upp och fikar om nätterna, somnar om efter några timmar (känns det som i alla fall) och vaknar trött… Borde åka in till Norrtälje och posta – har inte bestämt mig för om det är för halt eller inte, Kram på dig, ha så kul med Luciandet!!

 2. livsglimtar skriver:

  När det går tomgång i huvve vilket det ofta gör hoppar jag över att skriva. Blir som inte klok på mig själv och skrivandet, fram och tillbaka, tänker att nu struntar jag i bokstäverna, stickar eller läser i stället. Men sen är jag ju där igen. Kram ❤

 3. livsglimtar skriver:

  På tal om att läsa hittade jag en pocket i vårt gemensamma källarrum där vi kan ställa ner böcker i bokhyllorna. Innan floden tar oss av Helena Thorfinn
  Ååå, den har allt jag gillar i bokform, 2012 kom den, men är högaktuell med sitt innehåll. Bistånd och globalisering via en svensk biståndschef på svenska ambassaden i Dhaka Bangladesh. Ok inget nobelpris, (tack o lov 🙂 ) men en bok som verkligen är svår att lägga ifrån sig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s