Döden är allas vår

Idag är en sån där dag då jag inte orkar läsa andras böcker. Jag behöver skriva min egen, min eller Agnes.

Hela dagen har jag en FB-vän i tankarna. Vi har aldrig träffats, men idag fick hon besked att hennes dotter dött. Och hon skrev ”hjälp mig”. Det kan jag ju inte, och ingen annan heller av alla som berörts av hennes bön. Men jag delar hennes smärta, jag känner hennes sorg inför det obegripliga som hänt. Inte hjälper det henne nu, jag föreställer mig att hon försöker släppa in beskedet om dotterns död i sig och att hon med allt hon har protesterar mot döden, och livet.

Det är grymt det där livet som låter våra barn dö före oss gamla. Jag gråter inombords över hennes sorg och över min egen, och allas. Alla som förlorat någon de älskar, barn, man, hustru, föräldrar. Än grymmare är livet och döden i de länder där våldet är vardag och kriget inte bara något man läser om.

Agnes vill inte bli skriven idag. Hon vill gömma sig och dra sig tillbaka från världen, från alla och allas världar. Vill inte lyckönska inför ett nytt år, vill inte skåla i bubbel och äta ännu mera god mat. Men hon kommer att göra det, i morgon. Kanske skriver hon till och med något, eller så gör Agnes det…

2013-03-18 19.52.33Idag är jag med dig, kära FB-vän, du finns i mina tankar och jag önskar dig kraft att leva det liv som nu är ditt.

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s