Influensa eller bara förkylning?

Både yngste sonen och hans pappa hostar och mår dåligt, kanske influensa, kanske ”bara” en rejäl förkylning. Vilket som, de behöver viss assistans. Har handlat åt båda, fd maken har rakat sig och krupit i säng igen. Han hade frossa, som nog gått över nu när han ligger igen. Inte hög feber, väljer att känna på pannan i stället för att nyttja termometer. Igår ringde han ”kan inte ta mig upp ur sängen”. Den färden från Norrtälje till Sundbyberg gick fortare än någon gång tidigare. Eftersom han lät som vanligt tillät jag mig att inte tro på ännu en stroke…

Ingen stroke, men skruttig. Idag åkte jag tillbaka hem till mitt och hämtade det jag inte fick med mig igår – till exempel Vimsan. Och kläder, kattmat, tvätt som jag kan passa på att fixa här i bättre tvättstuga än min. Något att läsa. Diskade gårdagens frukostdisk dessutom. Sitter här nu i fåtöljen i hans vardagsrum, han ligger i sängen. Han har ätit frukost och en semla på eftermiddagen. Hostar. Sonen har mat till kvällen, och hans mamma fick med sig några möjligen läsbara fantasyböcker. Livet pågår.

Just nu vacklar en vissen gubbe in för att ändå se på teve. Tyder på viss återhämtning – eller inte.

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Influensa eller bara förkylning?

  1. livsglimtar skriver:

    Hoppas du inte blir smittad nu när du är den barmhärtige samariten. Måtte de krya på sig … kram

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s