Tankspridd och oomkullrunkelig

Agnes är tom. Utan ord, utan skrivlust. Häromnatten fick hon för sig att ”tankspridd” var ett roligt ord, hon såg för sig diverse tankar uthällda på måfå där hon befann sig. Idag tycker hon inte att det är så festligt, hon är tankspridd. Tankarna far hit och dit utan mål och mening, och om det är vägen som är mödan värd så vete sjutton om den just nu är det… Livet känns trist, och blir förstås inte roligare för att hon uttrycker det trista. Permanentar det, gör det oomkullrunkeligt. Det ordet är roligt, alltid. Men Agnes hittar för få tillfällen att använda det.

Hon har hushållat för fd maken som varit sjuk, haft en släng av samma förkylning själv och är nu efter två veckor snart på väg hem till sitt. I morgon, i kväll blir det ugnspannkaka med fläsk till middag. Hon passar på att laga mat när hon är här, han äter mest färdiglagad köpemat annars. Är kanske för lat (?) att göra annat, hon tycker sådana portioner ser erbarmligt osmakliga ut. De flesta.

Nästa test med crock poten blir att baka, det låter som om det skulle kunna vara intressant. Hittills har hon prövat pulled pork, fantastiskt gott och hel högrev, inte lika mört som fläskköttet,2014-01-10-13-41-39 men klart godkänt.

Agnes har köpt märgben idag, ska göra en god buljong som soppbas när hon kommer hem. Om hon inte minns fel finns det ett halvt vitkålshuvud i kylen, det kanske fortfarande duger till en kålsoppa. Annars blir det något annat. Sent i livet har hon upptäckt soppor, och numera gör hon gärna en god grönsakssoppa eller köttsoppa, ärtsoppa har faktiskt alltid stått på matsedeln. Hon är inte mycket för att mixa varken soppor eller annat, kanske har hon något att lära sig även där.

Mat och dryck, tvätt och städning – tveksamt läsande för närvarande, än mer tveksamt skrivande. Det är vad Agnes liv tycks kretsa kring, det och fd makens behov av hjälp emellanåt. Inte särskilt upplyftande, inte tillräckligt med inflytande och inspiration från en möjligen intressant omvärld. Undra på att hon är tom. Hon ser inte ens på teve, inget lockar henne av det hon emellanåt har sneglat på under de senaste två veckorna. SVT Play ibland, någon dokumentär, inga serier. Lars Lerins program.

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s