Om att väcka oro

Agnes har huvudet fullt av frågor idag.

Gårdagens text på bloggen och Facebook beskrev hur hon kände sig igår – utan förskönande omskrivningar. Inga trevliga Facebook-lyckliga meningar, bara rakt av att hon just när hon skrev var deppig, inte kände någon glädje inför sin kropp, eller ens inför livet självt. Efter några oroliga frågor från vänner och familj tog hon i natt bort texten från Facebook. Den ligger kvar i bloggen.

Innebär den här oron hon ibland väcker att hon ska strunta i att beskriva sitt känsloläge som det just i stunden är? Ska hon framställa sig som gladare, lyckligare, nöjdare och vackrare så att eventuella läsare slipper sin oro?

Här vill hon betona att hon inte är ute efter att klandra de som på olika sätt uttryckte oro – hon är bara genuint fundersam.

Ena syrran tyckte texten verkade handla om en stark dödslängtan – det har Agnes definitivt inte. Hon kommer aldrig (peppar, peppar) att ta sitt eget liv, oavsett vad som händer. Däremot önskar hon att dödshjälp vore tillåtet i Sverige, i ordnade former för den som vill. Inte så som den idag tillämpas på många äldreboenden, där de gamla får svälta och törsta ihjäl när någon bestämt att de inte ”kan” leva längre…

I goda stunder är Agnes fortfarande nyfiken på livet, hon vill gärna glädjas åt att hon är frisk såvitt hon vet. Och ibland trillar hon ner i ett svart hål, och behöver skriva för att få något ur sig och kanske inse att även en grå och mulen måndag trots allt är en ny dag. En dag där hon ser lite ljusare på tillvaron.

2013-08-21 20.44.45

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s