Liv – men lever hon?

Hur länge går det att fortsätta leva, utan att riktigt leva? Inte ens en retorisk fråga, bara dum. Det må vara tomt och ganska trist, livet. Är ändå liv – jämfört med död till exempel. Jävlar vilken offerkofta hon dragit på sig idag, Agnes. Har hon flyttat sina depressioner från november till maj? I november var hon i Näsåker och mådde förvånansvärt bra. Nu är hon hemma. Vare nog sagt.

Ändå kan hon ibland under en tidig morgonpromenad med Molly minnas glädje. Hon blir glad av naturen, av att få se en havsörn, hjortarna, några skuttande harar som hon hoppas Molly inte ska hinna se. Alla vitsippor och vissnande tussilago. Citronfjärilar och en liten vacker blåvinge.  Grönskan som sprider sig, dikena som börjar torka upp. Hon känner glädjen, och inser hur sällan hon gör just det. Känner glädjen. Inte tänker den, inte talar om för sig att hon borde känna glädje inför vårens alla under.

Dags att lägga dynorna i soffan på altanen och ta en kopp kaffe därute. Solen värmer och vinden tycks inte lika stark som igår. Boken hon tog med sig ut hade hon redan läst, det framgick efter några sidor. Bra, men inte dags att läsa om. Nässlorna nedanför altanen har blivit lagom plockstora, om hon bara ids kanske hon plockar lite till middag. Idag eller en annan dag. Hon lever.

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s