Ordtomt

Försöker skriva igen, den här månaden har varit tom på ord, mina ord. Alltför mycket sorg och ledsnad, alltför många ord som andra har skrivit… Just nu paus i åtminstone det senare. Har ätit middag ute för första gången i år, har också sett en bärfis för första gången. Och plockat mina två murklor som varje år kommer på ungefär samma ställe, tyvärr fanns det bara två i år också. Tänker dessutom äta dem småningom, rätt tillagade.

Både Vimsan och Molly är nu med oss här på landet. Förra veckan var Vimsan kvar hemma hos mig eftersom hon rymde lagom tills det var dags att åka hit. Altandörr på glänt, mat och vatten både här och där i huset. När vi kom tillbaka var hon inomhus och lät sig fångas och stoppas in i buren för transport hit ut. Utan ett pip dessutom, annars brukar hon inte gilla att finnas så nära Molly. Nu är Vimsan fortfarande ute, Molly är inne – och det är oklart hur de tänker lösa samvaron. Vi får se, de får lösa frågan på egen hand.

Har preliminärbokat en skrivvecka i Näsåker i början av september. Ser fram emot att vara där igen, och kanske skriva.

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Ordtomt

 1. bergalott skriver:

  Det är inte svårt att fatta att det blir ordtomt som du knegar på med andras ord.
  Själv blir jag matt av skrivandet när jag bara tänker på hur mycket ord som redan är präntade. Dessutom kan de stå olästa hylla upp och hylla ner när jag går in på ett bibliotek eller bokhandel. Men alla har något att förmedla, förstås. Det där suget att skriva något alldeles eget. Sen om det blir läst eller inte har kanske inte någon större betydelse. Det beror väl på hur man är som människa.
  Nu läser jag min lilla skapelse och kan bara konstatera att den ser riktigt hyfsad ut. Visst finns det massor med fel ur en experts ögon, men den duger alldeles utmärkt. Nu när jag har den i bokform så slår det mig att jag skriver ganska barnsligt och att storyn passar utmärkt till yngre personer. De vill förstås inte läsa historiska berättelser, för de flesta vill ha fiktion om den fantasifyllda framtiden då vi mer ser ut som rymdvarelser allihop. Jaja… smaken är som baken och generationer byts ut.
  Vi får hålla oss till det vi behärskar.
  F….n vad jag skriver många ord. Glömde att du var trött på dem Hahahahahhaa….
  Kraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam

  Gilla

 2. beskrivarblogg skriver:

  Vännen – gillar dina ord, många eller få. Kul också att du tycker om din bok – som du säger, kanske kan yngre människor också läsa den, men hur få upp deras ögon. Via skolan? Biblioteket? Inte vet jag – vill du skriva i Näsåker i september, jag har anmält mig. Hur som helst, skriv på – och strunta i om andra vill läsa, du vill och behöver skriva. Kramar till dig

  Gillad av 1 person

 3. Tonymalmqvist skriver:

  Fint du skriver.

  Gilla

 4. beskrivarblogg skriver:

  Tack för det – men vem är du?

  Gilla

 5. Skrivvecka låter inspirerande och något trevligt att se fram emot.
  Jag tror aldrig att ord kommer att sluta att fascinera varken dig eller mig. Våra egna eller andras. Vad intressant det är att jämföra olika stilar. Jag har ägnat många veckor under våren åt att läsa gamla brev. En del gamla brevvänner hade ett fantastiskt målande språk. Jag minns att jag ibland inte kunde få ihop det med personen jag mötte live. Alla murar och stängda dörrar. Så hände det att ett fönster öppnades på glänt och jag fick komma in i de skrivna ordens land.
  Jag önskar dig en fin fortsättning på senvåren.
  Kram Bosse

  Gilla

 6. beskrivarblogg skriver:

  Kram och tack Bosse – tror någonstans som du, ord kommer alltid att fascinera oss, på ett eller annat sätt. Ha en skön pingsthelg snart och fortsatt gott skrivande!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s