Lägesrapport

Drygt två veckor sedan jag fick antibiotika för den infektion som proverna visade på. Därefter har jag röntgat lungorna, men inte fått något besked från doktorn. Ska ringa i morgon. Utgår från att den tänkbara lunginflammationen gått tillbaka, har varken feber eller ont längre, även om det känns att något varit ”fel” på höger sida emellanåt. Energinivån ligger på +0,5, dvs nära noll – men det spelar ingen stor roll, städning mm får vänta.

Har börjat äta igen, och läsa och tycker aningen mindre synd om mig just nu. Längtar efter att kunna hoppa i sjön och ta ett dopp, men det får vänta tills jag pratat med doktorn.

Vimsan är fortfarande mestadels annanstans, men äter sin utställda mat om nätterna. Hon kommer att vara helt asocial efter den här sommaren… Molly mår bra, och blir kanske av med en del av pälsen nu i veckan som kommer. Tror hon kommer att tycka det är skönt. Inför klippningen borstas hon och lossar hår hela tiden… Klorna som är för långa får vänta tills äldste sonen kommer hit i midsommar, han kan nog fixa det jag inte kan.

Lillasyster och jag tycks vara koordinerade vad gäller hälsa – hon kom hem från Cypern med lunginflammation och mår kanske sämre än jag gjort, eftersom hon inte fick den antibiotika hon behövde direkt.

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Lägesrapport

 1. bergalott skriver:

  Det sitter fint att läsa dina ord igen. Visste inte, eller rättare förstod inte, hur sjuk du har varit. Är inte in så mycket på facebook och kollar mest om det är någon som fyller år. De flesta skickar/delar inspelade rörliga bilder och min dator har för litet minne (precis som jag) så det går inte att se vad som händer. Blir tråkigt i längden och det är ytterst få som skriver något ”eget” – det mesta är lånat någon annanstans ifrån. Börjar bli likadan, iaf när det gäller den plattformen.

  Mina krämpor har minskat betydligt, ska du veta. Ringde t.o.m. återbud till läkarbesöket för lite uppföljning i mitt eget intresse. Men när jag talade med henne sist och jag talade om att jag kommit ner till 5 på den 10-siffriga smärtskalan, föreslog hon cortison. Va tusan, sa jag. NU? Det skulle jag väl ha blivit erbjuden för sex månader sedan! Nä tack, de får va!!!

  Tänk så vrång jag har blivit, men så går det om inte nödropen tas på allvar och jag hoppas innerligt att du har fått fullt stöd av din läkare, vilket jag kan förmoda av dina ord.

  Kram på dig och gör som jag – lägg i krypväxeln när det är som värst, för ta mig 17 att vi ger oss. Eller hur?

  Gilla

 2. livsglimtar skriver:

  Jobbigt, även jag håller på, även mitt sitter i luftrören. Nu har jag ätit kortison i en vecka håller på att trappa ur. Ska höra om jag imorgon kan få andas in medicin i en maskin de ha på VC, ska dit och lämna blodprov. Krya på dig och ta det lugnt.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s