Blåst och växlande sol

Kall natt med fönstret öppet, tio grader nu på morgonen – kraftigt temperaturfall jämfört med igår.

Igår – vad konstigt ordet ser ut plötsligt. Varifrån kommer ordet, hur skapades det? Kollade etymologin via Google och Runeberg-projektet – är tydligen ett gammalt ord som fanns runtom i Norden. Tror mig komma ihåg att det heter ”hier” på franska…

Blir tydligen varmare i nästa vecka igen. Synd om yngste sonen som kommer hit i kväll, han kunde ha behövt lite värme och sol när han är ledig en helg.

Skrivlusten infinner sig inte. Ibland gör den det när jag väl börjat skriva. Så icke just nu. Åker till byn och biblioteket i stället, handlar och lånar böcker, lämnar böcker.

Det blåser kraftigt, ett träd hade ramlat nära vägen, men inte på vägen som tur var. Är hemma igen med fyra av Camilla Davidssons böcker (hon kanske har skrivit flera), alldeles nyinkomna i pocket på biblioteket. Har hittills inte läst något av henne, men är nyfiken och imponerad av hennes produktivitet! (Pensionatet vid världens ände, Sånger i skymningen, Under Vintergatans alla stjärnor, Änglarna dansar i gryningen.) Läser i mejl från ”Boktugg” om amerikansk debutant som får 17,5 eller så miljoner för bok som ”bygger på Dr Zjivago”. Hur går det till? Att skriva en bok och utgå från en klassiker? Det har funnits några sådana de senaste åren och jag kan inte låta bli att tycka att de författarna gör det lätt för sig – eller gör de kanske det onödigt svårt? Knepigt.

Nu skiner solen mellan molnen ett ögonblick, men det är inte skönt ute. Tycker inte Molly heller som nöjd har kurat ihop sig i sin bädd på golvet i rummet där vi sitter och läser/skriver. Kaffe nyss intaget, med wienerbröd från Stavsnäs Hembageri till. Lunchen hoppar vi över, middag idag blir torskrygg med äggsås och färskpotatis.

Borde förmodligen åtminstone dammsuga huset, och skaka mattor. Det får bli när jag inte blåser bort om jag går utanför dörren, inte idag alltså. Tänker vara lat idag, läsa och kanske skriva något. Än vet jag dock inte vad. Det där lustskrivandet vill sig inte.

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s