Nu

Agnes börjar om. Igen. Halv åtta på morgonen har hon redan hunnit radera sina ord. En läsare kommenterade ett blogginlägg så här ”ditt språk är vackert och ditt sätt att skriva gör också triviala ting intressanta”. Gott betyg, som gjorde henne glad. Men Agnes känner inte att hon lever upp till det omdömet just nu. Hon får bara ur sig sitt gnölande om att hon inte kan skriva…

Ändå gör hon det, skriver. Envist, sporadiskt, med långa tidsmellanrum ibland. Hon låter vardag och vad därtill hör komma i vägen. Just nu är det tyst och lugnt, fd maken sover fortfarande och det gör Molly också. Ingenting hindrar henne från att skriva av hjärtans lust. Men hjärtat har klent med lust, fingrarna löper över tangenterna utan bekymmer än så länge. Resten vill just inte. Då blir inte mycket skrivet. Det kan bli många ord, men de ändrar ingenting. Gör inget med någon, minst av allt med Agnes.

Fredag och ännu en vecka har gått, fort. Hon börjar känna stressen över att sommaren snart är slut. Snart är det höst och sedan är det vips november, en månad hon helst vill hoppa över och glömma bort. ”Nu” har hon svårt att stanna i för närvarande. (Vilken galen ordblandning det blev.) Många kloka tankar har uttryckts kring värdet av att ”stanna i nuet, vara i nu” – Agnes tolkar det som att leva medvetet varje stund. Uppskatta det som är, inte fastna i det som var eller oroa sig för det som ännu inte har inträffat. Framtiden kommer vare sig hon vill eller inte, november också.

Hon vill ofta annat än det som är. Rättare sagt, hon vill sällan det som är, hon kan uttrycka det hon inte vill lättare än det hon vill. Hon begriper nästan inte vad hon skriver just nu, symtomatiskt för hennes undvikande. ”Jag vill inte” är lättare att få ur sig än ”Jag vill”. Så har det nog varit ofta. De gånger hon varit brutalt tydlig med vad hon ville gick det åt fanders. Hon borde inte ha velat det hon ville. Menade någon annan som ville något annat.

Nu har hon gratis fått tillgång till Ann Ljungbergs ”Redigera din roman”, lektioner och tips om hur man går tillväga för att gå igenom och avsluta ett manus. Och hon har hittat sitt ”gamla manus”, det som kom till under åren efter sammanbrott och spelmissbruk. Hon har alla de orden på ett USB-minne, har inte skrivit ut den aningen bearbetade versionen. Och därmed kan hon slippa jobba vidare med det, hon sparar lektionerna på datorn. Här har hon nämligen ingen skrivare. Apropå skjuta upp och låta bli. Hon skulle lätt kunna ta med en skrivare hit, har inte gjort det. Tyst säger hon för sig själv ”om jag bara vore hemma hos mig skulle jag skriva ut och jobba vidare”… Hon tror inte på sig.

WIN_20180710_20_15_18_Pro.jpg

Och hon behöver klippa håret.

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Nu

 1. bergalott skriver:

  Ja just det. Nu kom jag på att jag måste klippa mig. Testarna på huvudsvålen ropar: klipp oss för höge farao!
  Du har iaf en kalufs och ser riktigt snygg ut 😀

  Ok, du skriver. Det gör inte jag. Misströstar även på denna front men orkar inte bry mig längre. Får i motsats till din novemberskräck förlita mig på att den månaden passar mig bättre. Tvivlar starkt på min förmåga just nu och det är väl som vanligt vädret det beror på.
  Enda fördelen är att det inte behöver bylsas med kläder på Bamse-promenaderna. En fördel med detta infernaliska solväder som hart när tar andan ur både folk och fä.

  Kram på´re ❤

  Gilla

 2. beskrivarblogg skriver:

  Kram vännen – och tack för att du läser och kommenterar. Värmen tar kål på all initiativförmåga, för dig och för mig – och korna ska vi inte tala om… Jag sitter där jag sitter, och sitter. Sköt om dig, klipp dig eventuellt, jag har ingen frissa härute…

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s