Molly-koll

Nu har vi ätit fil till lunch, och melon som mellanmål. Ena termometern visar 35 grader, den andra 26 – förmodligen har den första fått lite sol på sig. Men varmt är det, Molly går självmant in och lägger sig i huset där det är en aning svalare med korsdrag på alla tänkbara ledder. Det blir matjessill och gräddfil till middag, orkar ingen större matlagning. Körde en liten tvätt i morse, den torkade nästan medan jag hängde den.

Rådjuren har nu kalasat även på den illröda pelargonen som jag trodde de skulle undvika. De lämnade några knoppar och blomrester, så om man inte tittar så noga ser den ändå hyfsad ut i sin stora kruka. Nu inhägnar jag den med borstar och räfsor om natten, kanske får det djuren att tveka. Än så länge har de låtit kryddväxter och slingerkrasse vara i fred, hoppas de fortsätter med det.

Jag tar mig inte ner till insjön där barn badar och föräldrar inte gillar att hundar också tar ett dopp. Kanske till kvällen. Drömmer om att vara ombord på en båt och klättra upp och ner för badstegen, mera i sjön än inte. Men det var då det. Nu får en sval dusch göra samma tjänst, för mig och för hunden.

Talade just med ena syrran, som tycker det är bra att jag skriver. Hon läser, vilket gläder mig.

Nasi Goreng i morgon till middag. Har kokt ris, och tagit fram några skivor lövbiff att strimla ur frysen. Trodde jag hade kyckling som det egentligen ska vara, men icke. Däremot räkor som också får åka med, kanske någon ansjovisfilé för lite smak, och lök och torkade trattisar. Frysta gröna ärtor ger färg. Plus förstås Sambal Goreng eller Sambal Oelek – ska försöka urskilja skillnaden innan jag kryddar i morgon. Kanske platsar det med persilja och basilika också, det får vi se då. Borde möjligen kolla något recept på nätet innan jag sätter igång.

Internet talar om för mig att Sambal är stark chilipasta, att Nasi Goreng på indonesiska betyder ”stekt ris”, jag drar slutsatsen att det nog inte är någon stor skillnad på Sambal G och Sambal Oelek – handlar kanske om hur starkt de smakar. Bäst att ta det försiktigt. Jag tänker inte steka riset till den här pyttipannan, det gör jag annars gärna med överblivet ris.

Någon matbild blir det inte, däremot en Molly ute på altanen. Och någonstans ifrån tar sig en (drottning) Blanka in i min hjärna, och något vagt om någon som det lyster att… Vad då? Hittar inte resten, om det ens finns någon. Skyller på värmen.

20180710_085532.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Molly-koll

  1. livsglimtar skriver:

    Men GötaPetter så fin Molly är. ❤ Var försiktig med Sambal oelek den rackarn är stark.

    Gilla

  2. beskrivarblogg skriver:

    Vi har just ätit middag, och Sambal Oelek är stark, men jag var lite försiktig. Och visst är Molly fin, hon har dessutom badat idag i insjön här! LIksom jag.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s