Älg igen

Halv tio på förmiddagen och korsdraget i huset gör det bara lite mindre varmt. Molly längtar inte efter någon promenad, inte Agnes heller. Sjön får vänta till kvällen.

Margaret Drabble har skrivit ”De mörka vattnen stiger” – det är en bok jag vill läsa, kanske har biblioteket här eller i Norrtälje den, kanske som e-bok. Den fanns i Norrtälje som e-bok – läser just nu.

Tisdag. Har nu läst ut boken, den var bra – många paralleller till mitt eget liv, matlagandet till fd maken till exempel… Lite rörig med alla personer, namn och platser, här och där slarvigt översatt (subjektiv uppfattning förstås), alltför många krångliga och i svenska ovanliga ord. Annars en läsvärd bok om åldrande, om relationer förr och nu, om att vara människa.

Den här dagen är lika varm som gårdagen, men det fläktar en aning. Den stora älgen var på besök även igår eftermiddag, nära huset, gick inte sin väg nerför grannens trappa förrän jag gormade åt den. Molly tvärnitade när hon såg den, antagligen var den lite väl stor – och älgen brydde sig inte om hunden. Stackars älg, den mår antagligen inte bra i värmen.

20180716_203237[6441]

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Älg igen

  1. livsglimtar skriver:

    Älg, järv och björn är de djur jag ännu inte sett på varken min eller grannarnas tomter. Stackarn, blir nog förvirrad i värmen.

    Gilla

  2. beskrivarblogg skriver:

    Tack och lov varken björn eller järv här – och älgen vet nog inte riktigt var han är, vi är förundrade över att han inte har dragit ner till sjön, där finns ju sötvatten om han är törstig

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s