Saknad

Nyduschad. Sitter ute, nu när klockan är sju på kvällen är det svalare ute än inne. Kattmaten står på bordet, även om det inte är Vimsan som äter. Igår kväll var det en annan katt här och åt, jag har inte sett Vimsan sedan hon smet ut när vi precis kommit hit för flera veckor sedan.

Älgen har inte heller synts till idag. Hoppas han har hittat vatten och något att äta annanstans. Molly sitter vid mina fötter och ser sig omkring. Hon väntar nog på att grannarna ska komma hem från sjön. I morgon åker vi två hem till mitt över dagen, jag ska skriva ut ”det gamla manuset” och börja läsa igenom det. Förhoppningsvis redigera det på något sätt, hitta den där ”röda tråden” som min vän saknade. Ska också skicka några böcker, och plocka lite. Handla förstås, planera middagar och så åka tillbaka hit till landet igen. Hoppas det inte blir för varmt, ska försöka komma iväg tidigt, och kanske ta ett dopp i sjön därhemma innan vi åker igen.

Längtar efter färsk fisk. Och saknar mannen min. Kanske har det ena lite med det andra att göra. Han gillade både att fiska och att äta och tillaga fisk, och ostron kunde han öppna som ett proffs. Och äta som ingen annan jag träffat. Det saknar jag också, plus mycket annat. Och en del som jag inte saknar.

Parallellt med skrivandet läser jag en romantisk skröna från Amazon på Kindle , lyckades inte låna någon e-bok här på biblioteket i byn,  eller i Norrtälje. Gav upp. Just nu fläktar en ljuvlig vind, solen gömmer sig en aning i moln – men molnen lovar inget regn. Så här varmt så här länge och så här torrt minns jag inte att det varit någon gång under de dryga femtio år vi tillbringat somrarna här.

2015-01-15 18.40.02

 

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Saknad

  1. Tanten skriver:

    Hurra! Nu tar hon tag i sitt manus! 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s