Åldrande

Värmen kan användas som förklaring. Den egna energin är låg.

Agnes sitter i fåtöljen med datorn i knät, har försökt ordna korsdrag i lägenheten. Hon är hemma hos/med fd maken i staden, om några timmar ska han äntligen få komma till en läkare på vårdcentralen. Förhoppningsvis ska han därmed slippa allt krångel med att förnya sina recept. Kanske kommer han att prata om hur stressad han blir när ”saker” inte fungerar – som med recepten nu i sommar, och ett par månaders väntetid för läkarbesök – och hur han har svårt att hitta orden, svårt att riktigt veta vad han håller på med ibland. Framför allt när han låter sig oroas orimligt utan att kunna släppa oron. Det här besöket ska han klara ensam, nästa gång kanske Agnes följer med.

Just nu sitter han i soffan och halvsover i väntan på att det ska bli dags att klä på sig och gå iväg. Numera sover han korta stunder ofta. Agnes noterar att han tycks ha slutat att läsa böcker, nyheterna på telefonen eller plattan kollar han. Och teve hela kvällarna, gärna Kunskapskanalen när nyheterna är avklarade. I morse satte han på fel platta för äggkokningen, Agnes såg det och rättade till. Fortfarande är det han som diskar för det mesta, Agnes står för handlande och matlagning, städning och tvätt. Här eller på landet där de varit mest hela sommaren. Snart är det höst. Då är det meningen att båda ska bo i sina respektive hem, Agnes kommer förstås att vara i staden kanske två gånger per vecka…

Igår läste hon ”Gröna fingrar sökes” av Annika Estassy, välskriven och engagerande, fort utläst. Nu blir det Elly Griffiths ”The House at Sea´s End”. Båda lånade på biblioteket i byn, Björkås på Djurö.cropped-2013-11-02-16-20-29.jpg

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Åldrande

  1. livsglimtar skriver:

    Ett har vi gemensamt din ex make och jag, vi gillar dig och Kunskapskanalen. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s