Dagsnotering

Tisdag 4 november – runt Lötsjön idag med, och in på kyrkogården till Mats grav. Idag hade jag en tändare med, men ljuset som stod där hade brunnit ända ner… Tog bort det, får ta dit ett nytt nästa gång. Bänken som brukar stå nära är intagen för vintern, jag hade velat sitta en stund. Fick prata lite med honom ändå, samtidigt som jag höll Molly i strama tyglar. Hon gillade inte att bli duschad när vi kom hem. Hon, jag och badrummet var ungefär lika blöta när duschandet var klart.

På vägen hem går vi förbi en förskola där barnen är ute. Ljudnivån skär i mina apparatförstärkta öron – och jag tänker på julmusiken som är en plåga för butikspersonal så här års. Förskolearbetarna har barnens ”musik” i öronen varje dag, hela året.

Har idag tyvärr lärt mig ett nytt ord, ”twerka”. Betyder om jag förstått det rätt ”vicka på höfter och rumpa” – en svensk ”Ballon d´Or”-vinnande kvinna fick frågan av en fransk prisutdelare – apropå mansgrisighet och kvinnor som utsätts för den. Det är lång väg kvar.

Middag idag? Har ingen aning, har inte öppnat frysen. Tänkte laga middag till i morgon (renskav) eftersom jag ska äta ostron med en kompis. Yngste sonen kan äta med sin pappa, innan han går ut med hunden. Men idag? Gårdagens linssoppa var intressant, kan förmodligen förbättras med lite övning, och kommer definitivt att upprepas. Pasta kanske, det finns ”torr” spaghetti i skafferiet och något som ser ut som köttfärssås i frysen (måste börja skriva upp vad burkarna innehåller!). Så blev det.

Kvällspromenaden företogs i snöväder, flingor stora som vantar blåste över oss därute. Vi blev blöta. Nu hjälpligt avtorkade och i värmen inomhus. Förmodligen en vända till om ett par timmar, om ingen olycka ska ske i natt – jag avser Molly, hund.

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Dagsnotering

  1. livsglimtar skriver:

    Tänkte just fråga hur linssoppan blev, jag åt det sista av min matiga, fibriga soppa till lunch idag men petade ut bönorna, har pruttat så det räcker för i år.

    Gilla

  2. beskrivarblogg skriver:

    Spm sagt, det ska jag göra flera gånger!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s