Välsignat tyst

Lördag 8 december, på Addarsnäs i regn. Molly lyckas hitta slaktavfall (ben) som hon stolt kommer hem med och jag tar och slänger i soporna. Är inte säker på att hon förstår varför jag tycker det är äckligt… Letar böcker i mina bokhyllor, hittar två, men inte den tredje beställda på Bokbörsen. Vet att jag har den, men inte var. Någon dag ska jag gå igenom alla böcker och ställa dem i bokstavsordning, inte som nu bokstavsordning per bokhylla, och dessutom i dubbla rader.

Eldar i vedspisen, det blir långsamt skönt varmt i köket. I fd makens sovrum står värmefläkten på. Han tog en mycket kort promenad idag, orkar helt enkelt inte gå många steg – tror hans hjärta inte fungerar som det ska på grund av flimret. Väntar fortfarande på att remissen ska bli en kallelse för kontroll.

Bilen blev inte klar i fredags. När de bytt givaren till ABS-systemet lyste varningslamporna fortfarande – ny tid i slutet av januari för koll av elektriciteten. Trist, men inte farligt, det går bra att köra ändå. Och eftersom bilen är nybesiktigad är det inga bekymmer med det heller. Låter dyrt dock.

Äldste sonen har varit här med ved. Den är nog fortfarande blöt efter att ha legat i hans släp och blivit regnad på, men torkar småningom där den nu ligger under tak i vedboden. Och i källaren har jag fortfarande ett par backar med torr ved, liksom inne i vedkorgen vid spisen.

Det är välsignat tyst här.

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s