Klaga månde…

Blötsnö, men möjligen aningen ljusare ute tack vare den, eller så ägnar jag mig åt önsketänkande.

Regeringsvirrvarret fortsätter, men budgeten tycks fort sätta sina spår – museerna ska ta betalt igen för inträde, jämställdhetsmyndigheten läggs ner, det talas om att riktigt dyra mediciner inte längre ska subventioneras… Vi lär få mycket av små och större nedskärningar framöver – och några av oss får skattelättnader, framför allt de som redan har en hög inkomst. Som pensionär ska man/jag nog vara glad för en hundralapp mera per månad, men än vet ingen hur någonting kommer att fungera. Klantigt hanterat av alla inblandade politiker, framför allt att göra sig beroende av ett parti som SD.

Mejlade Helsa i Sundbyberg den 11 december angående fd makens hjärta och remissen som vid det här laget borde ha blivit en kallelse. Har förstås ännu inte fått något svar, inte ens bekräftelse på att de fått mejlet… Mina förväntningar är lågt ställda.

Idag är tydligen en klagodag, nu får det räcka. Molly ligger i sin bädd och vilar efter morgonvändan. Jag sitter i vardagsrummet med adventsstjärnan och golvlampan tända, än är det inte så ljust att de kan släckas. Undrar vad vi ska ha till middag idag? Och så ska jag boka tvättstugan, kanske köra ett varv med dammsugaren. Kommer just ihåg att jag ska skriva upp fågelfrön på lappen märkt Addarsnäs – tog det sista innan vi åkte därifrån igår.

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s