Nyduschad

20181219_150831

Onsdag är det visst idag, var vaken redan klockan fyra, men somnade om. Morgonpromenaden med Molly avklarad, halkade omkull när hon drog och ville gå över gatan och jag inte var beredd på det… Det gick bra, lätt mörbultad bara. En orolig cyklist vände och kom tillbaka för att kolla hur jag mådde. Tack för att du brydde dig, okända kvinna.

Det är halt, behöver leta broddar både åt mig själv och fd maken – hans gamla par är tämligen utslitna.

Molly är nu nyduschad och pälsen har fått torka med hjälp av hårtorken, lockigare än någonsin. Hon stod snällt stilla medan den värsta vätan försvann. Nu ska hon inte få gå ut förrän till kvällen, och då bör hela hon vara torr.

Har handlat och dragit hem en tung vagn – utan den skulle jag fått springa (nåja) fram och tillbaka flera vändor. Fikat och bestämt att det blir blodpudding, lingon och bacon till middag idag. Och mjölk att dricka till. Någon hel ansjovis fanns inte i affären, det fick bli lite flera filéer i stället. Janson serveras på lördag, fd makens födelsedag. Har inte köpt någon skinka, Coop lär ha den bästa färdigkokta, men Coop finns inte längre i centrala Sundbyberg… Tror julskinkan får vänta tills jag kan ta mig till Rissne med bilen, inte idag dock.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s