Väntetid

 

Måndag (som är torsdag inser jag just) halv ett har jag kört en vända i tvättstugan efter tidig morgonpromenad med Molly. På spisen puttrar en ärtsoppa som lovar gott. Och Molly har promenerat mig en gång till. Blir nor två eller tre ytterligare under dagen och kvällen.

Dessutom har fd maken beviljats färdtjänst – från första inskick till kommunen och diverse strul där, till landstingets beslut den 28 december (namnändrat till region efter årsskiftet) tog hela proceduren tre månader. Tur att han har bil och jag kan köra.

Nu väntar vi bara på en kallelse till vårdcentralen, remissen om en ny undersökning av hjärtat inskickad från Minnesmottagningen i början av oktober, i december lyckades jag få besked om att remissen faktiskt inkommit och lämnats vidare till läkare (ej namngiven), men att man tyvärr inte kunde ge något besked om tid för besök… Jag får väl gå dit och gorma i receptionen, igen. Tröttsamt, oroligt och trist.

Brist på allmänläkare är förmodligen en orsak till långa väntetider. Nu ska nyordning göra att väntetiden kortas – men genom att den som behöver läkarkontakt först ska ”besiktigas” av t ex distriktssköterskan, som därefter ska skicka vidare. Har för mig att det någon gång fanns något som hette ”vårdgaranti” – vart tog den vägen? Att döpa om landsting till region lär inte göra sjukvården effektivare.

Nog med gnäll. Fd maken är för ögonblicket ute i solen på en kort promenad med rullatorn. Och jag sitter här och tar igen mig – gillar det uttrycket, det är så konkret och bokstavligt. Tar igen mig – kanske blir jag därmed jag igen.

20190103_125014

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s